Egy gyöngyszem ismét, ma kaptam. Úgy látszik nem lehet elég sokszor hangsúlyozni, hogy továbbküldött e-mailekért nem jár sem pénz, sem ajándék!

Sziasztok!

Az Ericsson promóciós laptopokat osztogat, hogy növeljék a márka
ismertséget, eladást. Ha részt akarsz venni a promócióban, 8 embernek kell
ezt az üzenetet elküldeni, és egy Ericsson T18 Laptop üti a markod. Ha 20
embernek küldöd el az emailt, a jutalmad egy Ericsson R320 Laptop lesz-.

Ne feledd a küldött email másolatába betenni az  anna.swelung@ericsson.com
email címet.

Talán érdemes beszállni…!

Nos, nem érdemes beszállni! Ezt azoknak üzenem, akik voltak kedvesek több száz embertársuknak elküldeni ezt a szemetet. Tanuljuk már meg végre, hogy senki – ismétlem senki – sem fog 8, 10, 20, 50, 100 elküldött e-mailért cserébe akárcsak 5 forintot is adni, hiszen ha végiggondoljuk, simán be lehetne dönteni így akár nagyobb vállalatokat is. Lévén, hogy egy programmal akár ennek a mennyiségnek az ezerszeresét is elküldhetem… Na mindegy. Ez egy elkeseredett harc (harcolni a hoaxok ellen, illetve inkább harcolni az emberi butaság ellen).

Ja, még annyit, hogy mindkét említett típus mobiltelefon. Nem laptop!

Linkek

Mi is az a hoax? Itt találod.

Erről a hoaxról (csak angol nyelven találtam meg): Itt a leírás

UPDATE: Az Ericsson hivatalos nyilatkozata:

A közelmúltban útjára indult egy valótlan tartalmú, és ezáltal rosszindulatúan félrevezető levélsorozat, melynek írója az Ericsson munkatársának kiadva magát ingyen laptopokat ígér a levél továbbítójának.

Hivatalosan cáfoljuk, hogy a levél szerzője, tartalma és célja bármilyen összefüggésben állna az Ericsson Magyarországgal vagy bármely Ericsson vállalattal világszerte.

Minthogy cégünk nem foglalkozik laptoptok gyártásával és értékesítésével, remélhetőleg a címzettek jelentős része számára eleve nyilvánvaló a megtévesztés szándéka, ennek ellenére elnézést kérünk azoktól, akiket a hamis levél szerzőjének ily módon sikerült félrevezetnie, és kérjük, ne továbbítsák senkinek az álhírt tartalmazó levelet!

Megértésüket és együttműködésüket előre is nagyon köszönjük!

Jakab Roland
marketing és kommunikációs igazgató
Ericsson Magyarország
Telefon: 437 7928
Fax: 437 7715
roland.jakab@ericsson.com

A nyilatkozat megtekinthető itt.

5.00 avg. rating (94% score) - 1 vote

36 comments

 1. Feccc

  Válasz

  Es felnott tobbdiplomas volt iskolatarsaim is kuldozgetik, beszarok. Mikor ertik mar meg ezek a szerencsetlenek??? 🙁

 2. Polgár József

  Válasz

  Nincs itt semmi osztogatás,
  csak legfeljebb egy kis fosztogatás…
  Az így begyűjtött E-Mail címek jól értékesithetők !

  • Válasz

   Bizony, ez is igaz! Minden küldő címe megy a spammerek adatbázisába, aztán mindenki csodálkozik, hogy mennyi szemetet kap!

 3. Gugsz

  Válasz

  En is epp ma kaptam meg eloszor ezt a koremailt es mindjart utana is neztem.

  Ez mar tobb eves spam, csk most valaki atalakitotta. Mert eredetileg telefonokat osztogattak de valaki ezt lecserelte laptopra. Mivel T18-as es R320-as laptop nincs csak mobil!!! 😀

  Itt az eredetije 2006-bol:
  „Csak arról szeretnélek benneteket informálni, hogy az Ericsson cég,mobilokat osztogat ingyen, az interneten.
  Ennek az az értelme, hogy a NOKIA ellen hasson, aki ugyanezt csinálja.
  Ezáltal szeretné az ismertségét növelni. Ezért osztogatja most a cég ingyen az új WAP-mobilját.
  Amit tenned kell, mindössze annyi, hogy ezt az e-mailt 8 embernek továbbítsd.
  Kb. 2 héten belül megkapod az Ericsson T 18-as készülékét. Ha ezt az e-mailt 20 vagy több ember részére küldöd tovább egy Ericsson R320 Wap-telefont kapsz.
  Fontos: egy másolatot küldjél: anna.swelung@ericsson.com címre is!
  Sok sikert!
  Tehát, szerezzetek magatoknak egy kedves ajándékot!”

 4. Válasz

  Szoval igen, IGazatok van. En sem ertem miert a francnak kepzelik/hiszik az emberek, hogy valaki is fog fizetni az emailekert. Dehat ez van.
  Manapsag sok olyant is kapni, hogy az AOL es a YAHOO fizet, azert mert ha elkuldod az emailt, akkor egy gyerek orvosi mutetje aranak begyujteseben segitesz. Szerintem ez is kamu. Miert pont az AOL es a YAHOO segitene ilyen emberek szazainak?

  Az emberi butasag vegtelen, korlatlan stb. sorolhatnam. De ezzel nem oldunk meg semmit, hisz ezutan is millioan fogjak kuldeni az ilyen fajta maileket, mert a babonaban jobban hisznek, mint a jozan eszben.

 5. Dzsoki bá

  Válasz

  El tudom képzelni amint Anna Swelung válogatja az emaileket …

 6. Barbara

  Válasz

  Nm hiszem, hogy csak és kizárólag emberi butaságról lenne szó. Én rengeteg kör e-mailt kapok és akikkel rendszeresen beszélek meg is szoktam kérdezni, hogy minek hisz az ilyesmiben. Szereném elmondani, hogy senki nem hisz, kb. úgy gondolják, hogy „ezen már ne múljon”. Egyszerűen ingyen van, továbbküldik. Ennyi. Küldjék csak nyugodtan, mert az az ő boldogságuk. Te meg töröld, mert az lesz a miénk.

 7. tlala

  Válasz

  Az is lehet, hogy Anna Swelung valójában egy számítógép az Ericssonnál, aki egy adatbázisba gyűjti a lámer – de az Ericsson márka iránt érdeklődő – címeket…
  És egyszer majd elkezdenek érkezni a „termékismertető” reklámlevelek… 🙂

 8. Csilla

  Válasz

  …Küldik, küldik…
  Lehet, hogy ez a megnyugvása egyeseknek. Pedig, lehet?, hogy sejtik, hogy nincs semmi mögötte.
  Diplomások is küldik, röhej.

 9. Bakucz manassé

  Válasz

  elküldtem 8 embernek az üzenetet!És nagyon szeretnék egy laptopot nyerni mert még nincs.És nagyon örülnék egy laptopnak! köszönöm

  • Válasz

   Bakucz manassé: Remélem egyszer lesz laptopod. De biztos nem ettől a körlevéltől!

 10. Válasz

  Én is ma kaptam meg az e-mailt…hát jó is lenne ha így lenne csakhát tényleg nem értem,hogy valaki,hogy hiszi el,hogy egy e-mailt elküld 6 vagy 20 embernek és akkor laptopot kap?!! No mindegy!!

 11. Válasz

  Az a durva, hogy amit én kaptam, azt az Oktatási és Kultúrális Minisztériumból küldte valaki! Ezért tartunk itt, mert ilyen helyen is ilyen idióták dolgoznak!

 12. Nnicca

  Válasz

  A legjobb: ma már az egész cégnél körbement…
  Édesjóistenem, mennyi „zseni” van errefelé!

 13. BLaci

  Válasz

  Igen veszélyes dolog a mindent figyelő Nagytestvér számára a kapcsolatrendszereket felfedni azáltal, hogy látom, ki kinek küld emailt, azaz, ki az ismerősöm. A kereskedelmi gyakorlatban ezt használják ki arra, hogy pl. rám hivatkozva keresnek fel, hogy én ajánlottam valami terméket, mint a jelen esetben is. (Speciel ezért nincs sem IWIW-em, sem myvip-em.) Különösen durvának találom, amikor valaki egy minisztériumból küld ilyen levelet, mivel az állását veszélyeztetheti. Ugyanis minden, a minisztérium levelezőrendszeréről jövő levél hivatalosnak számít, aki küldi, az ilyenkor nem magánszemély. (Dolgoztam Polgármesteri Hivatalban, ezért tudom.)

 14. Válasz

  Én is kaptam ugyan ilyet persze de már egy weblapkészítő oldal is küldött hasonlót….Akkor most mi az igazság?Persze egy valós és sokak által használt weblap készítő oldalról van szó…ha én tovább küldök egy ilyesfajta körlevelet,mindíg törlöm az elöző e-maileket….

 15. BZoli

  Válasz

  Sziasztok, én is kaptam egy ilyen körlevelet, és röpke 2 perc alatt megtalltam többek között ezt az oldalt is. Aztán az az ötletem támadt hogy vissza küldöm a levelet a feladónak egy-két linkel és kisérő szöveggel felturbózva:

  Légy szíves küld vissza ezt a két linket azoknak az embereknek akiktől te is kaptad ezt a levelet.
  Csak így lehet az ilyen szemetek ellen védekezni.

  http://www.kisalfold.hu/tudosito/a_cim_szerintem_eleg_talalo_az_emberi_ostobasag/2088763/

  http://blog.farkasdaniel.hu/2009/02/ericsson-hoax/

  „Úgy látszik nem lehet elég sokszor hangsúlyozni, hogy továbbküldött e-mailekért nem jár sem pénz, sem ajándék!”

  A remény hal meg utoljára!!

  Bár ezzel is nő a levéltömeg, de hátha így közvetlenül eljut a megvilágosodás a hiszékenyebb honfitársainkhoz.

  Szerintem ez jó megoldás lehetne…
  Persze csak annak aki hajlandó gondolkozni is.

 16. Misi

  Válasz

  Hozzám 3 példányban is elért, az egyik úgy hogy a feladót nem is ismerem, csak valahogyan odakeveredtem 🙂

  No ebben a 3 levélből 124(!) email címet sikerült kinyerni. No comment…

 17. Tájbor

  Válasz

  JAJ NEKÜNK, HA MÁR a Oktatási és Kulturális Minisztérium Felsőoktatási és Tudományos Szakállamtitkárság is bedől ilyesminek!!!!

  A blog tulajdonosa szerkesztette a hozzászólást. Indok: személyes adatokat nem közlök le a hozzászólásokban.

  itt jön a levél szövege

  Üdv,
  X.Y.
  Oktatási és Kulturális Minisztérium
  Felsőoktatási és Tudományos Szakállamtitkárság
  1055. Budapest,Szalay utca 10-14.
  Tel.:(36)-1-473-7720
  Fax:(36)-1-302-6391
  E-mail: X.Y@okm.gov.hu

 18. IQ

  Válasz

  Sziasztok ! Aki egy nagy lóf@..t szeretne kapni ajándékba ingyen; körlevélből… az menjen el a http://www.síkhülyevagyok.com oldalra. Ott ingyen adnak a lóf@.sz mellé egy zsák sz@rt is . Küld tovább 10 embernek és meglátod a fényt az alagút végén a sötét fejedben….Nahhh egy ilyen körlevél biztos ráébresztené az embereket hogy semmi sincs ingyen 🙂

 19. APÓ

  Válasz

  Túlragozva!, de egy slusszpoénak megteszi (talán a Kurucról való):Ha olvasás nélkül kitörlöd ezt az e-mailt, akkor neked tényleg nincs szíved! Küldd tovább, de aztán tényleg! Ugyanis Fatima el Abdullah Omar Dzsihad Kalifa Hamasz Dzsamburi 114 éves, szõke, tõsgyökeres stockholmi kislány, többszörösen áttételes, súlyos anorákban szenved.

  Ezért apukája, Björn Allah bin Vejnemöjnen egyezséget kötött a Világkereskedelmi Kamarával, hogy ha valaki elolvassa ezt az e-mailt, és nem törli ki, hanem kinyomtatja, és zöld szövegkiemelõ filccel megjelöli a szövegben szereplõ összes olyan határozatlan nevelõt, amely jambikus pentameterben íródott és fõnévi igenév elõtt áll, továbbá ezen kinyomtatott példány felmutatása mellett a karancsi ABC-ben három darab friss vajas zsemlét vásárol, akkor az egyik zsemle árát a Világkereskedelmi Kamara arra fogja fordítani, hogy minden tavaszi napéjegyenlõségtõl számított elsõ holdtölte után született vörös harántcsíkos kiscica fényképét elküldi Fatimának, ezzel járulva hozzá, hogy a kislány megnyerhesse az iskolai papírgyûjtõ versenyt.

  Ha van szíved – márpedig miért ne lenne -, ne törlöd ki ezt az e-mailt, hanem küldd tovább legalább harmincnégy barátodnak!!!

  Ugyanis például:

  – Monica Lewinsky nem küldte tovább, ezért másnap orálisan ki kellett elégítenie Bill Clintont.
  – Kovács István csepeli öntõmunkás továbbküldte, ezért másnap nyert a céllövöldén egy piros alapon fehér pöttyös vattamacit.
  – Szaddám Huszein nem küldte tovább, le is rohanták Irakot.
  – Kovács Hajnalka erotikus egyéni vállalkozó és szellemi szabadúszó sem küldte tovább, másnap HIV-et, Hepatitis C-t és szifiliszt kapott egyszerre, ráadásul az öngyújtójával tök véletlenül leégette a haját, majd elesett és eltört huszonhárom csontja, késõbb pedig levágta a lábát a villamos, fél szemét kicsapta a saját melltartópántja, mire az egyik mellébõl kiesett a szilikon.

  Úgyhogy ne törölj, küldj! Köszi a segítségeteket

 20. Cirmi

  Válasz

  Én is megkaptam az említett e-mailt, de az enyém végén már egy szakállamtitkár neve, elérhetősége is szerepelt. Írtam az illetőnek és megkérdeztem, hogy tud-e ilyen akcióról vagy felhasználták a nevét valamihez. Jött is a válasz: „Ezúton értesítek minden címzettet, hogy egy csalás áldozatai lettünk, az Ericsson semmilyen akciót nem tart.”
  Azért kíváncsi lennék, hogy rajtam kívül hány embernek jutott eszébe leinformálni a kapott e-mailt?!

 21. glaci

  Válasz

  Én visszapattintottam az összes címnek egy linkkel együtt, ami a hoax-ról szól….

 22. Babymano

  Válasz

  Hát igen. Én ma kaptam meg ezt.
  De van egy másik aranyos üzenet; ezt meg iwiw-en kaptam nem rég:
  Ne haragudj kérlek, hogy ilyen hitegetős hülyeséget küldtem Neked, engem is nagyon irritálnak az ilyenek, de ezt most egy nagyon kedves barátom ajánlotta és a nyárra való tekintettel,stb úgy döntöttem, hogy most az egyszer kipróbálom…
  Szóval ez csak egy lehetőség, ha vágysz valami felesleges kütyüre…
  De hát játék az élet, akkor játszunk…

  > Szia!
  >
  > „Magam sem akartam elhinni, de itt tartom a kezemben!”
  >
  > Ha akarsz INGYEN IPOD-ot,PS3-at,XBOX-ot, HDTV-t, MP4-et
  > vagy a legújabb TELEFONokat akkor OLVASD EL!
  >
  > Van egy oldal, ott kell regisztrálni és ha te ezzel
  > támogatod az oldalt, akkor az oldal honorálja ezt termékek
  > sokasága közül 1 db-ot elküld neked postán.
  >
  > Én is regisztráltam!
  > Leírom hogy kell:Te is regisztrálj mindenképpen, NAGYON
  > MEGÉRI!
  > ERRE KLIKKELJ!EZ FONTOS!
  >
  > http://www.xpango.com?ref=91823485
  >
  > Itt kattints azon termékfajtára, amit szeretnél!(mobil vagy
  > játékkonzol stb.)!
  >
  > A bejövő oldalon, felül ki lesz írva zöld betűkkel hogy
  > SIGN UP!ERRE KATTINTS!
  > FIRST NAME: Keresztnév
  > LAST NAME: Vezetéknév
  > EMAIL: E-mail cím
  > PASSWORD: Jelszavad
  > CONFIRM PASWORD: Jelszó mégegyszer
  > ADRESS 1: Utca, házszám
  > ADRESS 2 -3: Ide nem kell írnod semmit (csak több lakáscím
  > esetén töltsd ki)
  > TOWN/city: Város
  > CONUTY/state: Megye
  > COUNTRY: Ország
  > POST CODE: Irányítószám
  > FREE GIFT:Itt tudod kiválasztani, hogy milyen cuccot kérsz,
  > cserébe hogy reklámozod az oldalt! Válassz valamit!
  >
  > REFERRAL ID!!!! (TÖRÖLD KI AZ OTT LÉVŐ SZÁMOT HA VAN OTT,
  > ÉS A HELYÉRE A KETTŐSPONT UTÁN LÉVŐ SZÁMOT ÍRD BE MERT
  > MÁSKÜLÖNBEN NEM MŰKÖDIK A REGISZTRÁCIÓ!!!): 91823485
  >
  > TERMS AND CONDITIONS: A „View” legyen kipipálva!
  > Ha mindent kitöltöttél kattints a Register gombra!Utána
  > e-mail-ben megkapod a REFERRAL számodat ezt írd le és ne
  > felejsd el!
  >
  > És küld el e-mailbe mindenkinek ezt a linket (amit te is
  > kaptál),
  > csak írd át a referral id-t a sajátodra!A kütyük mellé oda
  > van írva, hány kreditért kapod meg.
  >
  > Példának okáért; ha rendelsz egy apple iphone 3g 16mb-ot,
  > ami 38 kredit, akkor kapod meg, ha 38 ismerősöd
  > regisztrált, miután megkapták az e-mailedet. Szerintem a
  > mai világban ez már nem egy ördöngősség!
  >
  > Minél többen regisztrálnak annál hamarabb kapod meg a
  > cuccot!
  > Érdekes ,csak egyszer foglalkozol vele aztán várni kell a
  > postásra!Aki szkeptikus az vegye meg! SZERINTEM 1 PRÓBÁT
  > MEGÉR!

  Majdnem sírni kezdtem, mikor megnéztem. Az említett honlapon érdekes mód semmi tartalom nincs, csak az ajándék készülékek és a regisztrálj most felszólalás. Egy ismerősöm az összes ismerősének elküldte (úgy 600 embernek) mert úgy látszik tényleg elhitte. :S

 23. abdaizs

  Válasz

  Babymano, nem, ez tényleg igaz.
  Csak a működésében van a csalás.
  Ugyanis nem azután kapod a pontokat, hogy valaki a te ID-dal regisztrál, hanem az után, ha ő aztán fizet. Csomagokat lehet venni az oldalon 6-12 ezer forint értékben, amik 1-1 pontot adnak a termékedhez. Ha az „alattad” levő is megteszi, utána is kapsz pontot.. szóval piramisjáték ez is. És ha utánaszámolsz, amennyi ebből bemegy nekik, simán lehet adni egy TV-t. Bár a TV 69 pont, tehát, hogy elérjem 69*6 ezer forintot be kell, hogy fizessenek. (vagy én, vagy az alattam levők) Kinek éri meg? Nyilván az oldal létrehozójának…

 24. Válasz

  Én is megkaptam ezt a mélt, és ráadásul anyukámtól, őt pedig okos embernek tartom. Na mind1. Csak azt akartam írni, hogy nagyon szép, és egyszerű a blogoldalad. Én honlapokat csinálok, de nagyon nehezen tudom eltalálni ezt a tiszta összképet.

 25. Lju

  Válasz

  Én ma kaptam meg. Milyen hosszú életű! ^^ :o)))
  Köszi, hogy leírtad az infókat, ezt küldtem vissza a feladónak. :o)

 26. thisisnotmynameofcourse

  Válasz

  Drága Hozzászólók!

  Ericsson még most is terjed, és valamilyen tudatkihagyásos pillanatomban én is beleestem. Nigériából is folyton jönnek a dollármilliók, de már nemcsak onnan.
  Ez rendben van, az internet csak az életet tükrözi, abban is minden van.

  Igazából csak az szomorít el, hogy egy csöpp megbocsátó szellemesség nincs a Hozzászólókban – mindenki olyan fennsőbségesen hülyézi le a bepalizott embertársait, mintha ő sosem tévedett volna…
  Egy kis erőfeszítést, Okos Urak, egy kis humort hiányolok…

  Igazából az volna az érdekes, megnézni, mi játszódik le pontosan a fejekben, amikor esetleg tizedszerre is beugranak ilyesminek. Illetve bocsánat, beugrunk, mi is – kivéve nyilván titeket, éber, felvilágosult, hozzáértő, okos Hozzászólók…

  Aki egyébként laptopot szeretne, van egy régi Portocomom…:) és nem is ingyen!!

  🙂

 27. Válasz

  Mondjuk nem kerül az embereknek semmibe, ezért próbálkoznak… De azt igazából nem lehet tudni, valójában hányan hisznek abban, hogy ezáltal megvalósul az álmuk és rögtön beállit a postás egy „mobiltelefon márkájú” vadiúj laptoppal, ami a Kulturális Minisztérium Oktatási és
  Felsőoktatási Tudományos Szakállamtitkárság(?!) raktáraiban hegyekben áll és már dől kifelé… Azt se tudni , hányan hívták fel a megadott telefonszámot, amely Németh- Varga Jánosné ügyintézővel kapcsol össze állítólag. Szóval sok a miért…és a „miért ne…”

 28. Válasz

  Ennek köze nincs a minisztériumhoz… Én is ráírhatom akármire, pl. azt is , hogy „Benedek Pápa”…

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük