Most kaptam. Valahogy átment a spamszűrőn, ami persze nem csoda, elmondom miért…

Szóval! A spamszűrőn azért csúszik át, mert optimálisan van elkészítve a levél. Magyar szerverről érkezik, a feladó domain DKIM beállítással rendelkezik, a levél szakszerűen van összerakva.

Mivel az ajánlat jól hangzik, és sokaknak vonzó lehet, biztosan lesz mérhető látogatása a küldőnek.

Ha kattintunk a kalkulátorra, akkor bejön egy oldal, ahol a szokásos adatbekérés van, hogy majd „hitelközvetítő partnereink felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségek valamelyikén”. Igen.

Add meg az email címedet, telefonszámodat, neved, születési és jövedelmi adataidat. Na de KINEK?

A weboldalon sehol sem derül ki, hogy ki üzemelteti. Még az „Adatkezelési tájékoztató”-ból sem derül ki az üzemeltető kiléte. „A ****.com (a továbbiakban: „Weboldal”)”.

Rendben, nézzük a domain tulajdonosát. Mivel .com-os, jó eséllyel titkos lesz. Igen, az. Mi több, a tulajdonos kiléte még a két, levélküldéssel összefüggő domain esetében is titkos.

Nos, az én véleményem az, hogy ez az egész semmiféle hitelajánlatról nem szól, csak arról, hogy valaki illegális módon épít ÉRTÉKES adatbázist, olyat, ami még tetszőleges szegmentálást is lehetővé tesz (email, telefon, nem, lakhely, kor, jövedelem).

Egy biztos: ha valaki úgy akar hitelt ajánlani, hogy azt sem tudjuk róla kicsoda, milyen cég, leinformálhatóság, és azzal kezdi, hogy adjunk meg neki adatokat, az gáz. De lehet, hogy csak én vagyok túl parás. Egyébként még valódi is lehet, ami mögötte van, csak nem lehet elhinni. Azt pedig senki se gondolja, hogy trükkös emberek nem fogják kihasználni az ilyesfajta adatgyűjtési lehetőségeket.

Miért? Mert egy ilyen felépített adatbázis értéke csakis attól függ – és nyilván magasabb-, hogy hány darab valós adatrekordot tartalmaz. Az ára pedig néhány tízezer forinttól akár 1-2 millióig is terjedhet.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük