Bevallom, első alkalommal láttam a Bedák testvérek egyikét boxolni. Zsolti nagy meglepetést okozott mindenkinek a KO-val.

A „fiatal” öklözők szerintem mindig izgalmasabb meccseket mutatnak nekünk, mint korosabb pályatársaik. Nálam a box iránti érdeklődésem úgy indult, hogy nem is volt. Sőt, annak idején teljes mértékben értelmetlen, erőszakos sportnak tartottam, ahol két arra érdemes tag csépelgeti egymást, ki tudja minek, s miért.

Aztán eljött az az időszak, amikor Klicskóék népszerűek lettek, okkal. Elég impozáns volt az akkori boxolásuk, legalábbis ahhoz biztos, hogy az én figyelmemet is felkeltse. Plusz a nevük is jól hangzik, ketten is vannak, meg minden. Telt az idő, mostanra Klicskóék már nem olyan látványosan küzdő harcosok, de kis idő után rájöttem, hogy a box nem értelmetlen püfölés, erőfitogtatás, és agresszió. Sokkal inkább stratégiai és taktikai sport. Persze test a test ellen felállásban, de a harcot fel kell építeni, ki kell gondolni, mindig az adott ellenfél ellen, és – a győzelmet kitűzve célul – minden, előre felállított szabályt be kell tartani. Mint a sakkban.

No, valahogy eképpen keveredtem ma este a tévé elé, egy egyébként hosszú munkanap után. Sajnos Balzsay Karcsi vesztett, pedig neki is igazán drukkoltam. Szoros meccs volt, de pontozással Gutknecht nyert. Remélem Balzsay még folytathajta, és látjuk még boxolni. Nem lenne túl jó, ha most vonulna vissza. Nem tenne jót neki. Többet erről a mérkőzésről nem tudok mondani, nem igazán hozott lázba.

Nem úgy, mint az idősebbik Bedák testvér harca! A fülöp-szigeteki Ramie Laputtal mérte össze erejét. Az első menetekben bámulatos gyorsasággal, pontossággal, és erővel ütött Laput felé, aki egyébként igen rutinos és ütésálló, szívós ellenfélnek bizonyult. A küzdelem jó néhány meneten át kiegyenlített volt, mindketten egy szinten mozogtak. Aztán jött a hetedik menet, ahol Zsolt ismét bevetett egy balhorgot, még hozzá úgy, hogy egy összeborulásból váltak épp szét. Egy lépést tett hátra, helyet csinált magának, és odacsapott! Laput földre került, és az, hogy nem is tudta hosszú percekig mi történt, már csak akkor derült ki, amikor kiszámolták. Nagy meglepetés, és látványos is volt ez a befejezés. Egyszerűen gyönyörű! Gratulálok Zsolt!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük