Aki ismer – s akinek mondtam -, tudja rólam, hogy sokkal inkább „kutyapártinak” tartom magam, mint macskakedvelőnek. Tegnap este, mikor ágyhoz jutottam, ugyanaz a helyzet fogadott, ami már jó néhányszor megesett. Macska aludt az ágytakarón, jóhiszeműen, mély álomban. Amolyan sajátos magzatpózféle kunkorodásban, ahogy csak a cicák tudnak tekeregni. Ekkor gondoltam arra, hogy írok pár sort róla.

Próbáltam úgy helyezkedni, hogy ne nagyon zavarjam szegényt, tudjon csak pihenni ő is, a hosszú nap után. Miközben kíméletesen kituszkoltam, volt időm gondolkodni, hogy a macskák milyen csodás lények! Nekik csak önmagukat kell adni, legyen szó édesded hízelgésről, vagy agyafúrt rosszalkodásról, még az is megszereti őket, aki nem kedvelte eme állatfajt különösebben. A macskának csak ott kell lennie, élned kell vele, és pont olyan nesztelenül lopja be magát a szívedbe, ahogy elillan a szoba félhomályában.

Azt mindenki tudja, hogy a macskák legkevesebb 9 élettel rendelkeznek szabadon; mindig talpra esnek; hogy, ahol a fejük kifér, ott bizony átjut testének többi része is. Valamit azonban csakis az igazi macskatulajdonos gazdik tudnak: a macskának legalább 9 arca is van… Bezonyám!

Alapvetően a cica vidám teremtés. Eszik-iszik, játszik, alszik. Ezt a folyamatot képes ismételni bármeddig, különböző időhányadokat szánni az egyes fázisokra. Természetesen minden cselekményhez megfelelő viselkedés társul. Mert nem mindegy, hogy cicánkkal éppen milyen nexusban vagyunk. Ha megsértődött ránk, akkor vége mindennek, a fenti tevékenységek közül legalább kettőt olyan látványosan kerülve fog megtenni, hogy csak azért is azt érezzük: megtiszteltetés, hogy egyáltalán láthatjuk őt. Nemhogy kiszolgálhatjuk.

De az is lehet, hogy úgy dönt őkedvessége, nem lesz aznap sértődős. Csakazértsem. Inkább ő lesz az, aki majd megmutatja: „Beszóltál?! Véged!”. Ekkor vigyázni kell, mert biztosak lehetünk benne, hogy megpróbálja majd a legképtelenebb helyről lelökni a leghangosabban csattanó tárgyat, esetleg jó hosszan zörög majd a zárban található kulccsal, vagy egyszerűen azokat a dolgokat fogja csinálni, amikről tudja, hogy kinyílik a bicska a zsebedben. Mert tudja!

Persze azért gyorsan helyre jön a macsek lelkivilága, és minden a régi lesz, játszhatunk vele jót, élvezhetjük, ahogy ő élvezi az életet. Ha úgy dönt, foglalkozik veled, ritkán megtapasztalod, hogy tud ő dorombolni is.
Ekkor azért rádöbben az ember, hogy mindegy mit csinál a a dög, akkor is odavan érte, mert ezek a pillanatok a legjobbak a macskanevelésben.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük