Miért? Nem hiszem el, hogy ennyi évvel, az internet megszületése után, amikor már mindenki ímélezik mindenkivel, ezt a mondatot el kellene mormognom…

Miért teszem? Ma is befutott egy levél. Nem spam. Számomra nem igazán jelentőségteljes információval bír, olyasvalaki küldte, akivel üzleti kapcsolatban vagyunk, és amúgy nem szoktunk levelezni.

Körlevelet írt. Úgy, hogy mindenkit betett másolatba, nem pedig TITKOS MÁSOLATBA. Tudom, eltúlzom… Azok szerint, akik nem tudják, hogy egy-egy ilyen levél milyen mérhető károkat is tud okozni.

Már sok mindig elmagyarázni miért van ez, de álljon itt egy idézet, ami ad némi infót. A bejegyzésemnek amúgy sem a felvilágosítás a célja, de egyszer lehet megírom úgy is. Tehát:

…. Nagy méretűnek számít az 1 MB-nál nagyobb levél. Nem illik mások e-mail címét továbbítani harmadik személy felé. Levéltovábbítás esetén a továbbított levél fejlécének ezen részei törlendők. Ez utóbbi gyakorlat azért is fontos, mert az e-mail vírusok terjedését jelentős mértékben csökkenti.

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Netikett

Az én gondom pont ugyanez. Látom azt a 30 másik embert, aki kapta, a 30 másik ember látja, hogy én is megkaptam. Ez még hagyján. Ha a 30-ból valakinek van egy fasza trójai program a gépén, akkor a többi máris elfelejtheti, hogy spam-mentes a fiókja. Már ha addig az volt…

A levélírónak pedig halvány dunsztja sincs arról, amit próbálnék itt elmagyarázni… Mi lenne az? TITKOS MÁSOLATBAN küldd légy szíves a mindenkivel megosztandó információt másolat helyett! Köszönöm!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük