Regionalis kepviselo – SPAM

Reggel találkoztam az alábbi kedves - nevezhetjük adathalász - email-el. Eszedbe ne jusson jelentkezni! Miért? Leírom...

A levél szerencsére közepesen esetlen, ezért talán nem dől be neki túl sok ember. Mivel azonban ismerjük a jelenlegi munkaügyi, munkanélküli állapotokat, lehet olyan akinek ez szalmaszálnak tűnik. A küldő pont erre számít...

Feladónak botor módon az a cím (sajátom) van megjelölve, amire érkezett, abban bízva nyilván, hogy a spamszűrőkön így jobban átjut a mail.

Jó napot. Munkatársat keresünk híres cégünkbe Szövegszerkesztő beosztás betöltésére. Feladatok: 24 órán belül küldünk egy e-mailt szövegekkel. Néhány rövid szöveg a helyesírás, garmmatika ellenőrzésére, és azok hibáinak javítására. Ez lesz a bizonyítéka annak is, hogy tud angolul. A munkáért pénzt fog kapni. A végrehajtott munka fix jutaléka 5 euró 1 kb-ért. Miután ellenőríztük tudását és természetesen a feladat nyagyságától függően a havi fizetése 3000-3500 euró lesz havonta. A munkához szükséges eszközök: mobil elérhetőség, Internet, e-mail fiók, bankszámla (a jutalék átutalásához) és természetesen az Ön tudása és szakmai tapasztalata. Munka feltételek: - nem teljes munkaidő - Munkaidejét saját maga osztja be - Versenyképes munkabér, amelyet kéthetente átutalunk a bankszámlájára - Pályafutás A cégről és az állásról részletesebb információt kaphat, miután kitölti a következő regisztrációs kérdőívet: 1. Családi név és utónév 2. Elérhető telefonszám 3. Ország, amelyben tartózkodik, él Elérhetőség: Nicole@professionhu.com   Miután megkapjuk a kitöltött regisztrációs kérdőívet, felvesszük Önnel a lkapcsolatot és elküldjük a további információt.

A levél célja vélhetően egy olyan, valós, létező adatokkal feltöltött adatbázis, ami email címet, nevet, telefonszámot, és országot tartalmaz. Már ha valaki bedől a maszlagnak, és adatot ad magáról. Egy ilyen adatbázis jól használható KÉRETLEN email, és sms kampányhoz is, és megfelelő helyen értékesítve sokat is ér.

Technikai háttér, és hazugságok a levéllel kapcsolatban:

Ahogy látható, a profession.hu ismertségét próbálja kihasználni a küldő, a megtévesztő, létező professionhu.com domaines email címmel. Ez a domain egy francia magánember nevén van, orosz névszerverekkel ellátva. Az email pedig (hozzám) egy mexikói IP (187.146.213.71) címről futott be, ami többszörösen feketelistás (ha érdekel, itt csekkolhatod: http://ip.robtex.com/187.146.213.71.html#whois) .

Egész nagy nemzetközi háttérrel rendelkező beetetős spam... 🙂

De ha valaki leközli a kért adatokat, lehet belőle kellemetlensége, tehát érdemes róla szót ejteni...

Regionalis kepviselo – SPAM
0 szavazat, 0.00 átlagos pontszám (0%-ra értékelve)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.