PIN kód fordítva – avagy butaságból soha nem elég…

Kész. Ilyen nincs. Egyszerűen megint kiborulok, hogy emberek (?) sokasága képes baromságokat küldözgetni a nagyvilágba egymásnak. Például a fordított PIN kódról szóló hülyeséget... Ami egyébként már legalább 1 éve megjelent az interneten.

Ha ilyenbe botlom, néha elképzelem, mi fut végig annak az agyán, aki elküldi 10, 20, 50, 100, 200 - lehetőleg a levélben látható, véletlen sem titkos másolatként megadott címre. Például:

- "Úúúú nem tudom igaz lehet-e, azért jól megsorozom ismerőseimet, hátha van benne valami..." (alakul az értelmi szint) vagy - "Nincs jobb dolgom, elküldöm hát hatszáz címre..." (okos) vagy - "Aztaku*va, milyen hasznos infó, erről mindenkinek tudnia kell!" (baszki..., erre gondolni sem merek)

Végül pedig az üzenet, ami kiváltotta, hogy felposztoljam a blogra:

Hallottál már ilyenről? PIN KÓD FORDÍTVA (jó tudni!!!) Ha egy rabló arra kényszerítene, hogy ATM-ből pénzt vegyél ki, értesítheted a rendőrséget, ha a PIN kódodat fordítva adod meg. Pl. ha a PIN kódod 1234, írd azt, hogy 4321. Az ATM felismeri, hogy a PIN kódot fordítva adtad meg, mint ahogyan az a kártyádon van. A gép ugyan kiadja a kért összeget, de anélkül, hogy a rabló tudná, a rendőrség azonnal a segítségedre jön. Sajnos, ezt ritkán használják az emberek, mert nem tudnak róla. KÉRLEK, ADD TOVÁBB!

Végül pedig álljon itt egy hivatalos állásfoglalás is: www.bankkartya.hu

PIN kód fordítva – avagy butaságból soha nem elég…
0 szavazat, 0.00 átlagos pontszám (0%-ra értékelve)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.